Bio-brænder

 

Det traditionelle oliefyr, som vi kender det, er ikke særlig miljøvenligt. Men der findes faktisk en god måde både at spare på miljøet og pengepungen. Oliebrændere fra Fire Green kører nemlig især særdeles effektivt på vegetabilske olier.

Oliebrænder kan fx. opvarme med det 100% miljøvenlige rapsolie. Rapsolie er billigere end traditionel fyringsolie.
oliebrænder kan monteres på 90% af alle kedler. Bedre miljø følger med...
Vegetabilske olier har mange miljømæssige fordele:

BEDRE MILJØ FØLGER MED...

  • Ren energi
  • God brænderevne
  • Oliebrænder er lugtfri i funktion.
  • 100% CO2 neutral
  • Med andre ord en rigtig grøn energi

Oliebrænder er let at montere på eksisterende kedler. Oliebrænder kan brænde ALLE vegetabilske olier!
(fx. rapsolie, spildolie, solsikkeolie, soyaolie, hørolie

Olieforbrug kg./time...............................0,7-3,0
Kedelydelse KW......................................15-70
Tilslutning i Volt............................................230
Max forbrug under olie formning i watt......240
Max forbrug ialt under drift bar.............25-275
Lufttryk ved drift bar......................................0,5
Vægt i kg.....................................................12,0
Mål i mm H x B x D.................290 x 340 x 280

 

Fire Green’s brændere kan monteres i alle slags bebyggelser. Vi har monteret brændere i private hjem, skoler, hoteller, værksteder, herregårde og mange andre steder. Opvarmning med eks. rapsolie i et oliefyr er ikke afgiftsbelagt i kedler under 250 KW.

Når man er bosat på vores breddegrader, kender man en hel del til at holde varmen i hjemmet ved hjælp af fyret. Udover at det koster, er det heller ikke særlig godt for vores globale miljø – især pga. CO2’en. Men lige netop CO2 forekommer ikke, når du afbrænder vegetabilske olier. Vi har efterhånden vænnet os til tanken om, at vores fremtidige biler gerne kører på rapsolie o. lign. Nu er tiden også kommet til, at vi fyrer hjemmet op gennem raps-, solsikke- eller sågar fiskeolie.


Oliebrændere fra Fire Green kører fuldautomatisk. Når der er kørt ca. 1000-1500 liter olie igennem, skal dysseskiven rengøres for at opnå optimal forbrænding og dermed optimal økonomi. Dette tager max. 5 minutter, og det kan man sagtens ordne derhjemme selv. Ca. 2 gange årligt skal oliefiltret skiftes,og det klarer man også fi nt selv. En evt. omstilling af brænderen til almindelig fyringsolie kræver ingen udskiftning af dele, kun regulering af luftindtag, og tager derfor kun et øjeblik.

Der kræves ikke specialcertifikat for indregulering af brænderen, da den er af forstøvertypen. Samtidig får man en sensor i forvarmebeholderen, der regulerer indtaget af olieforbruget i forhold til brænderens behov. Der er en sikkerhedsbakke med sensor, der ved aktivering afbryder strømtilførslen til brænderen, og der er overophedningstermostat på varmebeholderen, der ved aktivering afbryder strømtilførslen til brænderen. Det er dermed ikke bare økonomisk og miljørigtigt

– Det er også fuldstændigt sikkert.


Fire Green brændere kommer også med en fin tilbagetræknings-arm, så det er helt enkelt at klare den lette rengøring af støvskiven, tænde-elektroder og dyse. Brænderne er dansk udviklet, patenteret og dansk produceret oliebrændere, der kan brænde ALLE vegetabilske olier, som f.eks. både kold- og varmpresset rapsolie og hørfrøolie, solsikkeolie, soyaolie, fiskeolie, fritureolie samt selvfølgelig almindelig fyringsolie.Det er 100% miljøvenligt og er ikke afgiftsbelagt.